Wat voor coach ben ik

Ik ben een enthousiaste, open, rustige, analytische, warme, doortastende loopbaancoach. Ik geloof in kansen grijpen als ze langskomen, in altijd blijven leren en het beste uit jezelf halen.
Ik ben nieuwsgierig en geïnteresseerd in mensen, hun mogelijkheden en hun keuzes. In mijn werk als loopbaancoach wil ik anderen faciliteren ook het beste uit zichzelf te halen. Door het (leren) kennen van je eigen kwaliteiten, je uitdagingen en je diepste waarden, kun je je eigen loopbaan vormgeven.
We doen dit samen door plezier te hebben in het proces dat je doorloopt en door het vertrouwen te hebben dat eruit komt wat erin zit. Zeker als je eenmaal weet wat je wilt en kunt.

Als loopbaancoach neem ik veel ervaring en een netwerk uit mijn eigen werkverleden mee.
Door mijn vak als zangeres heb ik geleerd onder hoge druk te presteren. Ik weet hoe het is om heel gedisciplineerd, met hart en ziel te werken. Ook ken ik de twijfels en onzekerheid over de duurzaamheid van het werken in de culturele sector. Deze twijfels hebben mij altijd aangezet tot actie, het verkennen van mogelijkheden en het grijpen van kansen.

coach josé kamminga - loopbaancoach hoogland - zin in je loopbaan - zininjeloopbaan - achtergrond van mijzelf

Achtergrond en loopbaan van mijzelf

Ik woon in Hoogland, bij Amersfoort, met mijn man en mijn twee zoons die op de middelbare school zitten. Coachen en verbinden is iets wat ik van nature altijd al doe en waarin ik mij zowel persoonlijk als professioneel heb ontwikkeld.

Naast mijn werk als klassiek zangeres, zangcoach en koordirigent heb ik altijd uitdagingen gezocht zodat ik me verder kon ontwikkelen en mijn kansen op de arbeidsmarkt kon vergroten.

Ik heb naast mijn baan in het Groot Omroepkoor een Bachelor Management afgerond en daarna heb ik mezelf omgeschoold tot loopbaancoach.

Tijdens de Bachelor management heb ik mij gespecialiseerd in het omgaan met veranderingen in organisaties en in duurzame inzetbaarheid. Deze specialisatie heb ik in kunnen zetten in verschillende onderzoeken naar duurzame inzetbaarheid en omgaan met veranderingen bij het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor.

Duurzaam inzetbaar zijn is voor een belangrijk deel je eigen verantwoordelijkheid, maar het is niet altijd eenvoudig om hier een goede invulling aan te geven.

Het begon bij mij te kriebelen om daar iets mee te doen, hier iets in te betekenen voor anderen. Na een serie zeer waardevolle gesprekken met een geweldige loopbaancoach, was mijn conclusie dat ik zelf de opleiding tot gecertificeerd loopbaancoach wilde doen. Dit heb ik gedaan bij Vista Nova en daarna ben ik direct gestart met mijn eigen onderneming.

Ervaringen van klanten

Opdrachtgevers

VOF Cultuur en Werk
Gradusgroep in Amersfoort